News
Loading...

Explozie la Petromidia. Constantenii sunt sfatuiti sa ramana in casa. Risc de ploaie acida. Toti medicii chemati de urgenta la UPU

In urma cu aproximativ 40 de minute doua explozii puternice au zguduit rafinaria Petromidia.

Doua pompe de azot de la pompa de alimentare DDV din sectia de prerafinare au sarit in aer. 4 persoane cu arsuri grave au fost preluate de autospeciale si transportate cu elicopterul la Bucuresti. O a 5-a persoana intoxicata cu fum a fost trimisa la Spitalul Clinic judetean de Urgenta Constanta.

Incendiul s-a extins si la o statie de alimentare din incinta. Incendiul a fost lichidat in urma cu cateva minute, cu toate acestea Raed Arafat mentine activ codul rosu, constantenii sunt sfatuiti sa nu iasa din casa pana maine, exceptand situatiile de urgenta intrucat exista riscul unor ploi acide.

Toti medicii de la Spitalul Judetean au fost chemati de urgenta la UPU, iar la fata locului se afla autospecialele de interventii in caz de contaminare achizionate de fostul presedinte Nicusor Constantinescu.

foto: Info Trafic ConstantaUPDATE
Conform reprezentantilor Rompetrol Rafinare intrati in direct la Realitatea, persoana intoxicata cu fum si-a revenit. De asemenea acestia neaga ca ar fi avut loc explozii si sustin ca este vorba de un incendiu la o conducta. 

UPDATE2: 
Prefectul Constantei a declarat ca nu se cunoaste sursa incidentului.

UPDATE3:
Conform reprezentantilor SAJ Constanta ar fi vorba de 6 victime, o a 6-a persoana a fost intoxicta cu fum fiind acum in afara orice pericol.

UPDATE4:
Conform reprezentantilor Agentiei de Mediu nivelul gazelor toxice din aer a inceput sa scada si sa revina la normal. Mai multe date vor fi oferite dimineata.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment