News
Loading...

Intalnire la varf intre ministrul Sevil Shhaideh si ambasadorul Statelor Unite

Întrevederea pe care viceprim-ministrul Sevil Dhhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, a avut-o azi, 15 februarie a.c., cu E.S. Hans Klemm, ambasadorul SUA, a avut ca temă prioritățile MDRAPFE, stabilite prin Programul de guvernare, cu accent pe trei dintre ele: susținerea investițiilor în infrastructura locală, absorbția fondurilor europene și reforma administratiei.
Cu privire la fondurile europene, doamnna Sevil Shhaideh a precizat că  Guvernul României îşi propune accelerarea ritmului de cheltuire a fondurilor europene pentru a ajunge la o rată de 72,5% până la 31 decembrie 2020 şi de 100% până la 31 decembrie 2023.
Privind reforma administraţiei publice, viceprim-ministrul Shhaideh a vorbit despre țintele promovate în „Strategia pentru Consolidarea Administraţiei Publice 2014 – 2020”: eficienţă, responsabilitate, credibilitate, transparenţă şi deschidere către cetăţean. Rezultatele vizate sunt crearea unei administrații suple, cu viteză de reacţie rapidă şi proactivă, consistentă în decizii şi cu resurse umane motivate şi profesioniste.
În domeniul dezvoltării durabile a României, viziunea Guvernului privind Administrația Publică include 10 măsuri concrete care să asigure pachetul minim de servicii publice în fiecare localitate din mediul rural: sănătate, educație (școli, grădinițe, creșe), apă – canalizare, energie termică și electrică (iluminat public), drumuri, salubrizare, cultură, culte, sport și locuințe.
E.S. Hans Klemm a salutat colaborarea deosebit de fructuoasă în cadrul Parteneriatului Strategic iar cei doi înalți oficiali și-au reafirmat disponibilitatea de a continua dezvoltarea Parteneriatului Strategic România - SUA în toate domeniile acestuia. România s-a angajat să rămână un aliat ferm și responsabil al SUA și o ancoră a relației transatlantice. Cele două părți au declarat că susțin dinamizarea colaborării bilaterale în domeniul educației și în alte domenii specifice, inclusiv prin schimb de experți.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment